Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların üstı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın merdivenleri örgülırken genişliği konutlarda 80cm, topluma boş gestaltlarda 120cm, faziletli katlı daire binalarında 90cm oylumluliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den azca olmamalıdır.

1 mm veya daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok daha oflaz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden yükselmekı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den esaslamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Kazalı sınıftaki fiilyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın kapısında kilit ve dizi mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları yaşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak için antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak alan belirlenmelidir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Yangın Bapsı Montajı Nasıl Dokumalır? Her binanın iye başüstüneğu vadi ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı uzman ekipler tarafından strüktürlmaktadır.

Madde 3- Kaçış merdiveni binanın haricinde kalabilir. Fakat bununla dayalı uyulması gereken kimi kurallar mevcut. Mesela; bir yapının veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına vazıh merdiven kuruluşlmasına cevaz verilmemektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüce ateşe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında mutlaka kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, Yangın Çıkış Kapısı 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baz kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page